עשרת הדברות לבחירת שער הכניסה לבית שלכם
שערי הכניסה לבתים פרטיים מהווים בשנים האחרונות חלק בלתי נפרד מן המראה הכולל של הבית ובעיצובם מושקעת מחשבה רבה. בעבר נהוג היה להסתפק בשערי ברזל פשוטים ושבלוניים אך כיום ניתן להבחין בשינוי מגמה בולט בו הופכים שערי הכניסה בהדרגה לפריטים מעוצבים ומרשימים הנוטלים חלק בלתי נפרד מהנראות הכוללת של הבית.
לא אחת ניתן לראות כי עיצובם של השערים נקבע הן בהתאם לעיצובו של הבית והן בהתאמה לסביבת המגורים בו הוא נמצא במטרה לייצר הרמוניה מושלמת עם הסביבה. אמנות סביבתית לכל דבר ועניין. חברת סנפיר, מהמובילות בתחום, המייצרת ומתקינה כרבע מהשערים בישראל, מובילה את המהפכה החכמה בתחום.
שלומי צוברי – סמנכ"ל השיווק של החברה מעניק את המדריך האולטימטיבי לבחירת ורכישת שער כניסה לבית: "שער הכניסה לבית הוא הדבר הראשון בו אנו נתקלים בכניסה לבית. לכן, חשוב להשקיע בו מחשבה בדיוק כמו כל פינה אחרת בבית. הטכנולוגיות והחומרים היום מאפשרים חופש פעולה נרחב מבעבר בכל הנוגע לעיצוב, לצבעים ולחומרים. עם זאת, חשוב להקפיד על כמה כללים בדרך".
הנה עשר נקודות אליהן כדאי לשים לב בתהליך תכנון, בחירת והתקנת שער כניסה לבית:
1. חושבים על השער בתחילת הבניה
את שער הכניסה חשוב לתכנן כבר בשלבים הראשונים לבניית הבית, במיוחד כאשר מדובר בשילוב מערכות חשמליות בשער. לכן, התייעצו עם אנשי המקצוע בתחום עוד בשלב התכנון הראשוניים כדי להתאים את הפתרון הטוב ביותר עבורכם ולהיערך אליו בכל הנוגע לתשתיות חשמל, עמודי תמיכה, תעלות חשמל ותקשורת מתחת לריצוף ועוד. ההכנות להתקנה יתבצעו לאחר השלמת המעטפת החיצונית לבית ויכללו מדידות לקראת יצור השער והתקנתו. גם כאן חשוב לזכור כי יש תמיד פערים בין התכנון ובין הביצוע בפועל. זכרו, תכנון מקדים מבטיח חיסכון משמעותי במשאבים.
2. אלומיניום הוא המלך!
כבר היום למעלה מ- 60% מהשערים המותקנים בישראל עשויים אלומיניום, כאשר במרכז הארץ יותר מ- 80% מהשערים המותקנים מבוצעים בחומר זה שמספק את כל היתרונות: חומר קל ועמיד מאוד המאפשר להגשים כמעט כל חזון עיצובי: רוצים לשלב עץ או זכוכית? פרופילים מיוחדים, רוצים צבע ייחודי ופרטיות גבוהה? האלומיניום מעניק לכם את כל האפשרויות האלה. בעבר מרבית השערים שהותקנו היו מברזל אולם חומר זה מחליד, כבד ומגביל מאוד מבחינה עיצובית. האלומיניום מעניק את כל היתרונות שבשערי ברזל ונותן מענה לכל החסרונות שלו.
3. שילוב מערכות חשמליות בשערים
השערים של היום כוללים מערכות חשמליות מורכבות: החל מקודנים ואינטרקום, דרך מצלמות וכלה במערכות תאורה ואזעקה. במקרים בהם מותקן גם שער כניסה לרכב, הרי שהוא כולל גם מנגנון בשלט רחוק לפתיחה ולסגירת השער. כאשר יועץ המכירות מגיע לפגישה הראשונה חשוב לציין בפניו את המערכות החשמליות שאמורות להשתלב בשער. בהתאם לשער שנבחר, היועץ ינחה את הלקוח את סוג כבלי החשמל והתקשורת, כמו גם הנחיות להקמת עמודי תמיכה, תעלות תקשורת וחשמל מתחת לריצוף.
4. מיקום תיבת הדואר
חלק מהלקוחות מבקשים לשלב תיבת דואר על השער וברב המקרים, הבקשה היא שתיבת הדואר תהיה חלק מעיצוב השער. ציינו את ההעדפות שלכם ליועצי המכירות כדי שיוכלו להנחות אתכם בדרישות ההתקנה של תיבת הדואר על השער עוד בשלב התכנון על מנת שתוכלו ליהנות מעיצוב מושלם של הכניסה לבית.
5. שער בטוח לשימוש!
שער הבית אמור לשמור על ביטחונם ובטיחותם של הדיירים בבית ולכן חשוב להקפיד על תכנון, ייצור והתקנה נכונים שלו. שערי הברזל גרמו לא פעם לפציעות בשל הכובד שלהם. כיום שערי האלומיניום הקלים מאפשרים שימוש קל ובטיחותי לכל דיירי הבית והמבקרים בו. שימו לב שהשער אותו בחרתם עומד בתקן וכי הוא מצויד במערכות לשמירה על בטיחות המשתמשים בו.
6. למעלה, למטה או לצדדים?
השטחים המוקצים לשערי הכניסה להולכי רגל ורכבים הצטמצמו באופן משמעותי בשנים האחרונות. לכן, חשוב לשקול את המתכונת המתאימה ביותר עבורם, ביחס לפתחים בבית. השימוש באלומיניום מאפשר את שילובם של שערי הרמה המאפשרים שימוש מקסימלי בפתחי הכניסה. כמו כן, הפרופילים הדקים של השערים מאפשרים שערי הזזה, שערי כנף ושערים טלסקופים. כל אלה תוך שמירה על הקו העיצובי ועל נוחות השימוש בהם.
7. לא לוותר על הדמיה!
כיום הדמיות ממוחשבות הן חלק בלתי נפרד בתכנון ובניית הבית. הן מסייעות לנו להבין איך ייראה המוצר הסופי. חברת סנפיר מאפשרת קבלת הדמיה לפני ייצור השער, לפי הסגנון והצבעים שנבחרו. שלב זה הוא קריטי בתהליך משום שהוא מעניק את האפשרות לבחון את ההתאמה של השער שבחרנו ולבצע תיקונים אחרונים בכל הנוגע לעיצוב הסופי.
8. צבעים עמידים לשנים
אז אחרי שבחרנו את השער המתאים, שילבנו את מערכות הבקרה והפתיחה ונערכנו להתקנתו, הגיע הזמן לבחור את צבע השער. גם כאן חשוב מאוד לוודא שצביעת השער מתבצעת על ידי החברה המייצרת ומתקינה אותו. טכנולוגיות הצביעה המתקדמות מאפשרות כיום לקבל שער בכל צבע שתבחרו ולוודא שהצבע יישאר עמיד לאורך זמן. לכן, חשוב לקבל הסבר מדויק כיצד ואיפה מתבצעת צביעת השער ולקבל אחריות לתקופת זמן משמעותית על עמידות הצבע. בחברת סנפיר למשל מעניקים חמש שנות אחריות על הצביעה של השער.
9. השער הוא חלק מהכניסה לבית והחצר
השער מהווה חלק מהותי בשטחי החוץ של הבית, הכוללים את הגינה, הגדרות, הסככות, הפרגולות ועוד. מרבית החברות הגדולות והמובילות בשוק, דוגמת סנפיר, מעניקות כיום מעטפת מלאה לכל אלה. כדי לשמור על קו עיצובי אחיד, התורם לתחושה מעוצבת והרמונית כדאי לבנות קונספט עיצובי שיכלול את השער, הגדרות אלומיניום והמעקות והפרגולות, כך שכל אלה יצרו מראה הרמוני ומעוצב לחצר הבית.
10. הקפידו על שירות ואחריות!
חברות רבות מציעות שערי כניסה: החל ממסגריות מקומיות וכלה בחברות ענק. עם זאת, מדובר ברכישה לשנים ארוכות ולכן חשוב לבחור את החברה הטובה ביותר עבורכם, שנמצאת שנים בתחום ושתוכל להעניק לכם את השירות המקצועי ביותר מהטלפון הראשון שלכם, דרך מתן ייעוץ בתכנון השער המתאים ובהצגת הדמיה ממוחשבת שלו, ועד להתקנה ולשירות לאורך זמן.